FRANK VOGEL: ‘VAN ASSETMANAGER TOT BELEGGER’

De geschiedenis van Frank Vogel ligt in de financiële wereld, maar met All-in Real Estate heeft hij zijn werkveld uitgebreid naar die van belegger en ontwikkelaar. Wat eigenlijk is begonnen als beleggen in vastgoed, is uitgegroeid tot het ontwikkelen voor eigen rekening en risico en het optreden als manager in verscheidende samenwerkingsvormen. Vastgoedjournaal sprak hierover met Vogel.

“In de vastgoedbranche is het belangrijk een goede financiële blik te hebben. We hebben een persoonlijke portefeuille van divers vastgoed opgebouwd in de jaren, bestaande uit woningen, kantoren en winkels, maar ook leisure. De portefeuille bevindt zich met name in Nederland, maar kleinschalig ook internationaal”, vertelt Vogel.

Eerste stappen
De nieuwe richting die All-In Real Estate is ingeslagen begon onder andere met het opkopen van een tuincentrum in hartje Haarlem en het herontwikkelen van een monumentaal oogziekenhuis in Den Haag. Vogel: “Dit was de start van één van de eerste ontwikkelprojecten. In Haarlem hebben we grondgebonden woningen neergezet en in Den Haag een luxe, particuliere woonzorgvoorziening ontwikkeld.”

Aan de slag op de Zuidas
Dit proces beviel erg goed. All-in Real Estate besloot ook aan de slag te gaan op de Zuidas. “Midden in de crisis zijn we gestart met een grondpositie in de Fred. Roeskestraat op de Amsterdamse Zuidas, om hier prachtige duurzame paviljoens neer te zetten. We ontwikkelden hier het kantoorgebouw Handel, dat onlangs is verkocht. De verhuur van het pand ging zo goed dat we zelfs twijfelden of we er zelf nog wel moesten gaan zitten. Uiteindelijk hebben we besloten dat wel te doen, omdat we het in eerste instantie echt voor onszelf hadden gedaan, dus zijn we in april 2015 verhuisd”, legt Vogel uit.

lees meer op vastgoedjournaal.nl