HANDEL AMSTERDAM – BNA BESTE GEBOUW VAN HET JAAR

Plaatsnaam project: Amsterdam
Categorie: Identiteit & Icoonwaarde
Functie gebouw: Kantoorgebouw met openbare brasserie
Architectenbureau: MONK architecten

Inleiding
HANDEL Amsterdam is een kantoorgebouw op de Zuidas, in de parkzone aan de zuidzijde van de Fred. Roeskestraat. Het is een kleinschalig kantoorpand wat bestaat uit drie paviljoens waar diverse bedrijven, allen werkzaam in de financiële sector, gehuisvest zijn. Hiermee is HANDEL een onderscheidend kantoorgebouw voor de Zuidas.

Toelichting ontwerp
HANDEL Amsterdam is een kantoorgebouw op de Zuidas, in de parkzone aan de zuidzijde van de Fred. Roeskestraat met aan de achterzijde begraafplaats Buitenveldert. Het is een kleinschalig kantoorpand wat bestaat uit drie paviljoens, waar diverse bedrijven gehuisvest zijn.
De aorta, die bestaat uit twee taps toelopende betonnen schijven aan de achterzijde van het gebouw, verbindt de verschillende private paviljoens en faciliteert een pantry, vergader- en loungeplekken voor gezamenlijk gebruik. Dit is de plek om elkaar te ontmoeten.
De private paviljoens zijn bekleed met Corian gevelpanelen en hebben grote raamopeningen met structurele beglazing. In tegenstelling tot de zakelijke buitenkant, heeft het interieur van de paviljoens een huiselijke sfeer door het gebruik van natuurlijke materialen, zoals de zichtbare gelamineerde houten kolommen en liggers.
Het paviljoen van leisteen, bovenop de parkeergarage, fungeert als hoofdentree en biedt ruimte aan de brasserie die openbaar toegankelijk is en fungeert als verlengstuk naar de buurt.

lees verder: www.gebouwvanhetjaar.nl

HANDEL3