Port City Hub Hotel

Zoals te zien is op het voorlopige schetsontwerp zijn de kamers verdeeld over twee torens, gesitueerd op een podium waarin de overige voorzieningen, zoals een restaurant, vergaderfaciliteiten en sportfaciliteiten gerealiseerd zullen worden. Parkeermogelijkheid wordt tevens op eigen terrein, in of onder het podium, opgelost. De verwachte start bouw van dit project is 1 februari 2020.

Port City Hub Hotel
De naam van de ontwikkeling is Port City Hub Hotel, waarmee de verbinding tussen de haven en de stad weergegeven wordt. Het beoogde hotel concept zal bestaan uit hotelkamers op 4-sterren niveau en hotelappartementen, zijnde hotelkamers gericht op een langer verblijf. Volgens AIR wordt het Port City Hub ‘meer dan een hotel, het zal de sfeer en identiteit van de haven uitstralen en fungeren als ontmoetingsplek voor ondernemers en bezoekers van Amsterdam Westpoort’.

Houthavens en Sloterdijk
De locatie van de kavel, gelegen aan de Kabelweg, is gesitueerd in de westpunt van de zogeheten Alfa Driehoek, een gebied gelegen tussen de Houthavens en Sloterdijk II waar een unieke verbinding tussen snelweg- en havengebruikers kan plaatsvinden. Het gebied is door gemeente Amsterdam als focusgebied bestempeld en vormt daarmee een belangrijk onderdeel van de gebiedsontwikkeling ‘Haven-Stad’. Het gebied moet een multifunctionele omgeving worden, waar onder meer wonen en werken een goede balans vinden.

40.000m2 | 599 hotelkamers | Amsterdam

Architect: MVSA Architecten